Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă anunță că PNL va avea candidat propriu la prezidențiale. ”E tot ce poate fi mai sănătos”

Publicat de: Euronews

Partidul Național Liberal va avea un candidat propriu la prezidențiale, a anunțat președintele Nicolae Ciucă, cel vehiculat, de altfel, drept candidatul PNL pentru Cotroceni. De asemenea, fostul premier nu exclude comasarea alegerilor. Declarațiile au fost făcute înainte de ședința în care coaliția ar trebui să ia o decizie privind acest subiect.

Întrebat despre posibilitatea ca liberalii să susțină un candidat al PSD la alegerile prezidențiale la schimb cu funcţia de premier şi candidatura la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a respins această variantă.

"Nu mi se pare absolut deloc benefic pentru tot ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem aceste chestiuni ca şi cum ar fi stabilite aşa de dinainte", a afirmat Ciucă, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Am cerut mandat pentru negociere”

Fostul premier a afirmat că are mandat din partea Biroului Politic Naţional al PNL pentru a negocia în coaliţie comasarea alegerilor.

"Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut mandat pentru negociere pentru comasare fără niciun fel de altă variantă care să fie asumată de conducerea partidului. Orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului”, a menționat Nicolae Ciucă.

Ciucă, despre susținerea unui candidat al PSD la prezidențiale: ”Nu este posibil”

Cât despre posibilitatea ca PNL să susțină un candidat PSD la alegerile prezidențiale, liderul liberal a dat de înțeles că acest lucru nu este posibil.

”Nu este posibil, pentru că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale. Asta este tot ce poate fi mai sănătos pentru democraţie", a declarat Nicolae Ciucă.

În opinia sa, candidaturile separate în alegeri din partea celor două partide ar fi o soluţie bună.

”Cred că este o soluţie foarte bună, pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”, a menționat Ciucă, potrivit sursei citate.

Întrebat despre varianta comasării alegerilor parlamentare cu turul al doilea al prezidenţialor, preşedintele PNL a răspuns: "Parlamentarele cu turul al doilea, dacă aceasta poate fi soluţie, de ce nu? Orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri".

Legat de existenţa unor probleme legale în cazul acestei variante, liderul liberal a menţionat: "Noi am analizat şi turul I era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal".

Liderii coaliţiei de guvernare au o şedinţă luni, de la ora 16:00, pentru a discuta despre organizarea alegerilor în acest an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE