Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă anunţă că pachetul de legi ale Educaţiei va intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară

Guvernul are trei jaloane mari de trecut în prima parte a acestui an: legea educației, legea salarizării și reforma pensiilor. Chiar în prima ședință a Coaliției, de săptămâna viitoare, vor fi discutate legile educației care ajung pentru dezbatere în Parlament, in următoarea sesiune legislativă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în deschiderea şedinţei de guvern, că pachetul de legi privind Educaţia va fi finalizat cât mai repede.

„În perioada următoare, vom avea activităţi care vor viza pregătirea şi susţinerea proiectelor din strategia pentru 'România Educată'. Am discutat deja să finalizăm şi să agreăm în continuare pachetul de legi ale Educaţiei, urmând ca odată ce va începe noua sesiune parlamentară să avem asigurat pachetul de legi care va intra în dezbatere în Parlament”, a spus Ciucă, potrivit Agerpres.

Premierul a vorbit şi despre măsurile luate la Ministerul Sănătăţii pentru a gestiona situaţia creată de gripă.

„Pe domeniul Sănătăţii avem stabilite proiectele şi măsurile care vizează îmbunătăţirea sistemului medical din ţara noastră. Sunt proiectele de modernizare a spitalelor prin PNRR şi cele prin proiectele europene.

Am înţeles că au fost deja luate, la nivelul Ministerului Sănătăţii, măsuri pentru a gestiona situaţia concretă, reală, la zi, inclusiv cea care ne afectează în momentul de faţă, generată de această gripă. Am înţeles de la domnul ministru că sunt toate măsurile luate şi avem în continuare în vedere să gestionăm situaţia aşa cum se cuvine”, a explicat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE