Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicola Sturgeon și-a dat demisia din funcția de premier al Scoției

Nicola Sturgeon a anunțat, miercuri, că demisionează din funcția de premier al Scoției, după ce a deținut mai bine de opt ani acest post. De asemenea, ea și-a dat demisia de la conducerea Partidului Național Scoțian.

Nicola Sturgeon și-a prezentat demisia în cadrul unei conferințe organizate la reședința ei oficială din Edinburgh, potrivit Euronews.com.

„Încă din primul moment în care am deținut această funcție, am considerat că a face bine politică înseamnă a ști aproape instinctiv când este momentul potrivit să lași locul liber altcuiva.

Și când a venit acel moment, să am curajul de a face acest lucru, chiar dacă mulți din țară și din partidul meu, ar putea simți că este prea devreme.

În mintea și în inima mea știu că acum este acel momentul. Este momentul potrivit pentru mine, pentru partidul meu și pentru țară. Așa că astăzi îmi anunț intenția de a mă retrage din funcția de prim-ministru și de lider al partidului meu”, a afirmat Nicola Sturgeon, potrivit BBC.

Nicola Sturgeon a demisionat. A fost prima femeie care a condus Guvernul Scoției

Cea care a fost prima femeie ce a deținut funcția de premier al Scoției a mai precizat că decizia de a demisionat nu a fost luat ca „ reacție la presiuni pe termen scurt”.

Nicola Sturgeon a fost premier al Scoției în noiembrie 2014, când a preluat funcția de la Alex Salmond, în urma referendumului pentru independență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE