Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rishi Sunak, criticat de premierul Scoției. „Nu l-am vota nici dacă am avea ocazia”

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, l-a felicitat luni pe Rishi Sunak, după ce a câștigat alegerile interne pentru șefia Partidului Conservator, însă i-a transmis că scoțienii nu l-ar vota „nici dacă ar avea ocazia”.

Nicola Sturgeon a publicat mai multe mesaje pe pagina ei de Twitter în legătură cu alegerea lui Rishi Sunak în fruntea Partidului Conservator.

„Felicitări, Rishi Sunak! Îi urez succes și, în ciuda diferențelor noastre politice, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a construi cu el o relație constructivă în interesul celor pe care îi servim.

Este un moment cu adevărat important pentru faptul că este primul britanic de origine asiatică care devine prim-ministru. Cu siguranță, este o sărbătoare (Diwali) specială”, a scris Nicola Sturgeon.

Șefa Guvernului scoțian i-a făcut lui Sunak și o serie de recomandări.

”Cât despre politică, i-aș sugerat o decizie pe care ar trebui să o ia imediat și o alta pe care nu ar trebui să o adopte.

El ar trebui să convoace alegeri generale anticipate. Și nu ar trebui - nu trebuie - să declanșeze o nouă perioadă de austeritate. Serviciile noastre publice nu vor rezista la așa ceva.

Pentru Scoția, desigur, el devine un alt premier pe care nu l-am votat și, fără îndoială, nu l-am vota nici dacă am avea ocazia.

Pentru a scăpa de daunele provocate de guvernele Westminster fără mandat aici și pentru a ne lua viitorul în propriile mâini, Scoția are nevoie de independență”, a concluzionat Sturgeon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE