Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxa pentru ”password sharing” a adus Netflix șase milioane de abonați noi

Netflix spune că măsurile sale împotriva ”password sharing” au adus beneficii companiei de streaming. În raportul său de venituri pentru al doilea trimestru, publicat miercuri, compania spune că a înregistrat 5,9 milioane de noi abonați la nivel global în perioada aprilie-iunie, potrivit The Verge.

Mecanismul va fi implementat și în alte regiuni

Compania va începe să implementeze taxa suplimentară pentru ”password sharing”  și în celelalte țări. Taxa a intrat în vigoare în SUA la sfârșitul lunii mai. Datele companiei de analiză Antenna sugerează că platforma a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de abonați în zilele care au urmat măsurilor de sancționare. Pe lângă SUA, Netflix a implementat partajarea cu plată și în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania și România.

”Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix” se arată într-un comunicat pe blogul platformei de streaming.

Netflix spune că veniturile sunt acum "mai mari" în fiecare dintre regiunile în care este disponibil serviciul, adăugând că înscrierile sunt deja mai numeroase decât anulările. În timpul unei teleconferințe privind câștigurile, directorul financiar al Netflix, Spencer Neumann, a declarat că cea mai mare parte a creșterii veniturilor companiei în acest an va proveni din aceste noi abonamente cu plată, ”în mare parte determinată” de introducerea taxei pentru ”password sharing”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE