Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Muzeul subacvatic din Constanța prinde contur. Bustul unui scafandru a fost dus pe fundul mării

Un muzeu subacvatic prinde contur în zona Cazinoului din Constanța. După scufundarea în anul 2019, a unei statui a Poetului Ovidius, un nou exponat, de această dată bustul unui scafandru, a ajuns pe fundul mării pentru a marca Ziua Scafandrului Român sărbătorită pe 15 noiembrie.

Muzeul subacvatic este un proiect ambițios, aflat abia la început. Două statui sunt acum pe fundul mării, la aproximativ șase metri adâncime, în zona falezei Cazinoului din Constanța.

VEZI GALERIA
3 imagini

Este vorba despre bustul poetului Ovidius și bustul unui scafandru greu. Sunt statui de dimensiuni mari, 1,8 metri înălțime, ce cântăresc 200 de kilograme. Sunt realizate din materiale prevăzute să reziste în apa sărată a mării peste 200 de ani.

Sunt doar începuturile unui muzeu subacvatic. Inițiatorul acestui proiect, un fost scafandru militar, are acum în lucru o altă statuie. Este vorba despre bustul zeului Poseidon care ar putea putea să ajungă pe fundul mării în primăvară, atunci când vremea va permite acest lucru.

Muzeul subacvatic ar putea deveni o atracție pentru turiști, așa cum se întâmplă în alte țări din lume. Sunt turiști pasionați de scufundări, care vor să vadă adâncurile Mării Negre, iar aceste statui ar putea să fie vizitate de cei care își doresc acest lucru în următorul sezon estival.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE