Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Muharrem Ince, unul dintre candidații Opoziției din Turcia, nu mai candidează la alegerile prezidențiale

Muharrem Ince, liderul Partidului Patria (Memleket), și-a anunțat, joi, retragerea din cursa electorală, înaintea alegerilor prezidențiale din Turcia, care au loc duminică. Prin această decizie, ar crește șansele principalului contracandidat al președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează Euronews.com.

Muharrem Ince era unul dintre cei patru candidați la alegerile prezidențiale din Turcia care au loc pe 14 mai. Decizia este de așteptat să vină în sprijinul principalului contracandidat al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Mă retrag din cursă. Fac acest lucru pentru țara mea”, a afirmat Ince, conform sursei citate.

Președintele Partidului Memleket a fost criticat în termeni duri pentru că a divizat voturile Alianței Națiunii, formată din șase partide, care s-a unit pentru a susține candidatura lui Kemal Kılıçdaroğlu, liderul principalului partid de Opoziție, ce ar avea șanse de a intra în al doilea tur de scrutin.

În momentul în care și-a anunțat candidatura, Muharrem Ince era creditat în sondaje cu un scor de 8% din intențiile de vot, însă popularitatea sa a scăzut la aproape 2%.

Cu toate acestea, Ince a anunțat că Partidul Patriei, pe care l-a înființat în 2021, va participa în continuare la alegerile parlamentare și a cerut voturi pentru formațiune ”din fiecare gospodărie”.

În vârstă de 58 de ani, fostul profesor de fizică a mai candidat împotriva lui Erdoğan la alegerile prezidențiale din 2018 sub sigla principalului partid de opoziție al lui Kilicdaroglu, CHP. El a obținut aproximativ 30% din voturi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE