Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Românii nu au luat credit cu pistolul la tâmplă

Publicat de: Euronews

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a declarat, în contextul creșterii dobânzilor, că persoanele care aleg să obțină un împrumut trebuie să-și asume o serie de riscuri și a amintit că „nimeni nu a luat credit în România cu pistolul la tâmplă”.

Guvernatorul BNR a explicat că obținerea unui credit reprezintă opțiunea fiecăruia.

„Cum a spus un contemporan celebru, nimeni nu a luat credit în România cu pistolul la tâmplă. Deci este o opțiune să iei sau să nu iei credit și îți asumi și niște riscuri. Aceasta nu este o declarație cinică, este o realitate. Și nu avem soluții pentru toată lumea”, a declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR consideră că românii nu se confruntă cu creșteri „foarte mari” ale dobânzilor din punct de vedere istoric.

„Creșterile de dobândă din punct de vedere istoric nu sunt foarte mari, din punctul de vedere al celui care plătește, într-adevăr, ustură la pungă.

Perioada dobânzilor scăzute. Este o perioadă depășită și nu are rost să ne comparăm cu ce a fost în urmă cu 3-4 ani, că ne iluzionăm, nu se mai repetă”, a mai spus Isărescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE