Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motoarele unui avion aflat în zbor, oprite de un pilot. Bărbatul era în afara serviciului, dar se afla în cabina piloților

Un pilot din Statele Unite este acuzat de tentativă de omor, după ce ar fi încercat să oprească motoarele unui avion aflat în zbor și care transporta 84 de persoane. Bărbatul era în afara serviciului, dar se afla pe scaunul suplimentar din cabina piloților.

Avionul de tip Embraer E-175 al Horizon Air făcea legătura între Everett, statul Washington, şi San Francisco, când s-a produs incidentul duminică, a declarat compania-mamă Alaska Airlines într-un comunicat.

După ce a fost imobilizat de membrii echipajului, bărbatul a fost predat Poliției.

Avionul, care transporta 80 de pasageri, a fost deviat spre Portland, Oregon, unde a aterizat în siguranţă, potrivit Agerpres.

În înregistrare se aude pilotul care a anunțat controlorii de trafic, după ce bărbatul care reprezenta o amenințare a fost scos din cabina de pilotaj.

Autorul este Joseph David Emerson și are 44 de ani. El fost reținut pe aeroportul din Portland.

Alan Diehl, consultant în siguranța aviației: ”Din fericire, echipajul a acționat rapid, a reușit să repornească motoarele și să-l scoată din cabină.

Putea fi un dezastru, mai ales dacă ar fi fost pilot pe propria sa aeronavă, însoțit doar de un alt pilot în cabină”.

În avion se aflau 80 de pasageri, printre care și mai mulți copii, dar și patru membri ai echipajului.

O anchetă este în curs de desfăşurare asupra faptelor.

Mai multe companii aeriene permit piloţilor aflaţi în afara serviciului să călătorească aşezaţi pe strapontina din cockpit, un scaun situat chiar în spatele piloţilor. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE