Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moscova interzice telefoanele iPhone la Kremlin. Rușii spun că măsura a fost luată din motive de securitate

Kremlinul le interzice angajaților din administrația președintelui rus, Vladimir Putin, să dețină iPhone, telefoanele mobile produse de grupul american Apple. Funcționarii de la Kremlin ar trebuie să folosească dispozitive ale altor producători și cu un sistem de operare diferit de cel instalat pe iPhone, scrie publicația Kommersant de la Moscova.

Măsura ar fi fost luată din considerente de securitate, potrivit unor surse citate de Kommersant. Potrivit autorităților ruse, telefoanele mobile ale producătorului american sunt expuse “într-o mare măsură”  riscului de a fi sparte și monitorizate de “specialiști occidentali”. Angajaților, care trebuie sa-și schimbe telefoanele până pe 1 aprilie, le sunt recomandate smartphone-uri cu sistemul de operare Android, analogul chinezesc al acestuia sau sistemul “Aurora”,  elaborat de ruși.

Interdicția va fi extinsă și asupra altor funcționari din instituțiile de stat din Rusia. Jurnaliștii de la Moscova constată că este pentru prima dată când autoritățile le recomandă funcționarilor ce sisteme de comunicații să folosească.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE