Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Morți, sinistrați, case distruse și persoane căutate de scafandri. Germania, Elveția și Italia, în alertă din cauza inundațiilor

Germania, Elveția și Italia sunt în alertă din cauza inundațiilor. În Bavaria, a fost declarată stare de urgență, apele intrând în casele oamenilor. Cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața. În Italia, autoritățile au mobilizat scafandrii și folosesc drone pentru a căuta persoanele date dispărute.

Inundațiile fac ravagii în Germania, Elveția și Italia: cel puțin cinci oameni au murit în Bavaria

Apele fac ravagii în sudul Germaniei, iar bilanțul victimelor continuă să crească. Trei persoane au fost găsite moarte în pivnițele locuințelor. În același timp, poliția a recuperat trupul unei femei dintr-o mașină care fusese înghițită de ape.

Ploile abundente au făcut ca nivelul apelor Dunării să crească, ajungând la aproape șase metri în zona de sud. Autoritățile din orașul Regensburg au decretat stare de urgență. Un pompier a murit în timp ce încerca să salveze localnicii blocați.

În Elveția, zonele dintre gurile fluviului Rhin și Basel sunt în stare de alertă. La fel regiunea Lacului Constance. Autoritățile se așteaptă ca nivelul apelor să continue să crească până la mijlocul săptămânii viitoare și sunt pregătite să ridice gradul de alertă.

Și Italia se confruntă cu inundații. Pompierii și scafandrii, ajutați de drone și elicoptere, caută un tânăr care a fost luat de ape în nordul Italiei, la o zi după ce echipele de salvare au găsit trupurile a două femei care îl însoțeau. Cei trei prieteni au rămas blocați pe un banc de nisip în mijlocul râului din Veneția.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE