Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Morsa Freya a fost eutanasiată chiar dacă era vedeta fiordului Oslo. Motivul invocat de autoritățile din Norvegia

Morsa Freya, considerată o atracție a verii în fiordul Oslo, a fost eutantasiată prin decizia autorităților norvegiene care au considerat că aceasta punea în pericol viața oamenilor.

”Decizia de eutanasiere a morsei a fost luată pe baza unei evaluări generale a ameninţării continue la adresa siguranţei umane”, a declarat oficialul Direcţiei Norvegiene pentru Pescuit, Frank Bakke-Jensen, potrivit publicației The Guardian.

În mod normal, morsele trăiesc în latitudinile arctice şi mai nordice. În schimb, Freya, botezată după zeiţa asociată cu dragostea şi frumuseţea în mitologia nordică, se scălda în apele capitalei norvegiene din 17 iulie.

Cu toate că oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie și să nu deranjeze morsa, femela de aproape 600 de kilograme a atras atenția localnicilor. Din acest motiv, Direcția pescuitului a considerat că acest lucru reprezintă un risc atât pentru public, cât și pentru animal.

”Am analizat toate variantele posibile. Am ajuns la concluzia că nu putem garanta bunăstarea animalului prin niciunul dintre mijloacele disponibile”, a adăugat Bakke-Jensen.

Morsa Freya a fost filmată în timp ce se urca pe bărci pentru a moțăi acolo. Mutarea acesteia nu a fost considerată o variantă viabilă de către autoritățile norvegiene.

Săptămâna aceasta, o operațiune de salvare a fost declanșată în Franța pentru a se transporta o balenă beluga din fluviul Sena, unde aceasta se rătăcise. Pentru că a fost prea grea, cetaceea a fost eutanasiată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE