Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moonbin, starul K-pop al trupei Astro, a murit la 25 de ani

Starul K-Pop Moonbin, membru al trupei Astro din Coreea de Sud, a murit la vârsta de 25 de ani. Anunțul decesului artistului a fost făcut, joi, de casa de discuri Fantagio, relatează The Guardian.

Polițiștii citați de presa sud-coreeană au precizat că Moonbin a fost găsit inconștient în apartamentul său din cartierul Gangnam din Seul.

”Pe 19 aprilie, Moonbin, membru al trupei Astro, a părăsit în mod neașteptat lumea noastră și a devenit o stea pe cer", este mesajul transmis în limba coreeană, joi dimineață, pe pagina casei de discuri Fantagio.

Potrivit anchetatorilor sud-coreeni, trupul artistului a fost transportat institutul de medicină legală pentru a fi stabilită cauza decesului.

Cine a fost Moonbin

Moonbin a fost membru al trupei Astro și a cântat, de asemenea, cu o formație numită Moonbin & Sanha. Încă din copilărie, s-a alăturat programului de stagiatură al casei de discuri Fantagio și a fost actor și model, înainte de a-și face debutul cu Astro în februarie 2016. Grupul era format inițial din șase cântăreți, dar un membru a părăsit trupa în februarie 2023.

Sora lui Moonbin, Moon Sua, este, de asemenea, cântăreață K-pop, și cântă alături de trupa de fete Billlie.

Fanii au transmis mii de mesaje de condoleanțe în urma anunțului făcut de casa de discuri.

"Îmi pare atât de rău pentru pierderea unuia dintre cele mai frumoase suflete pe care le-am întâlnit în muzică! Mă rog pentru familia, prietenii, angajatorii și fanii săi!", este comentariul un utilizator pe Twitter, la postarea lui Fantagio.

"Nu mă pot concentra la muncă acum. Asta chiar doare", a scris un altul.

Coreea de Sud are una dintre cele mai mari rate de sinucidere în rândul tinerilor

În ultimii ani, mai multe vedete K-pop au murit, printre ele și Goo Hara care s-a stins din viață în noiembrie 2019. Ea fusese abuzată de un fost iubit care, după ce s-au despărțit, a șantajat-o cu privire la divulgarea unor clipuri cu aceștia în ipostaze intime.

Potrivit sursei citate, sinuciderea a avut loc în condiții suspecte, la o lună după ce prietena ei apropiată și colega ei K-pop Sulli s-a sinucis după ce a fost hărțuită pe Internet mai mult timp. În urma decesului ei, în Coreea de Sud au fost lansate apeluri pentru înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni cibernetice și comentarii abuzive.

În 2018, cântărețul Minwoo care făcea parte din trupa de băieți ”100%” a murit la vârsta de 33 de ani. Casa de discuri care îl promova a anunțat că artistul a suferit un stop cardiac.

De asemenea, Jonghyun, solistul grupului SHINee, a murit la doar 27 de ani, după ce s-ar fi sinucis.

Vedetele K-pop sunt recrutate de agenții la o vârstă fragedă - de obicei la începutul sau la mijlocul adolescenței - și trăiesc sub un control strict și au parte de repetiții muzicale și de dans istovitoare.

Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate de sinucidere din lume, care, potrivit unor cifre guvernamentale recente, se numără printre principalele cauze de deces pentru persoanele sub 40 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE