Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Monitorul Oficial: Elevii din șase județe vor avea lucrările corectate digitalizat la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat un ordin în Monitorul Oficial, potrivit căruia elevii din șase județe vor avea lucrările corectate digitalizat.

Decizia publicată pe 7 iunie, care este un proiect-pilot, face referire la lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, iar județele în cauză sunt Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare. Pentru corectare, pot fi numiți, în aceste județe, și profesori evaluatori din București.

Elevii din șase județe vor avea lucrările corectate digitalizat la Bacalaureat și Evaluarea Națională

În total, 183.000 de elevi de clasa a VIII-a trebuie să dea examenul de Evaluare Națională și 142.000 de elevi de clasa a XII-a vor susține Bacalaureatul.

De asemenea, se fac următoarele precizări, în cea pe privește plata:

"Se aprobă plata cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen, și a profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare/centrele regionale/județene de soluționare a contestațiilor organizate în județele menționate la art. 1 și 2, precum și a cadrelor didactice menționate la art. 3 alin. (2), după cum urmează:

- cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise: 160 de lei/zi;

- profesor evaluator în format digital din cadrul evaluării naționale: 15 lei/lucrare corectată;

- profesor evaluator în format digital din cadrul examenului național de bacalaureat — 2023: 19 lei/lucrare corectată."

Perioada de înscriere la Bacalaureat s-a prelungit până pe 9 iunie

Urmează ca Ministerul Educației să stabilească, în 15 zile, modalitatea de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate.

Ca urmare a grevei profesorilor, Ministerul Educației a prelungit până pe 9 iunie perioada de înscriere la examenul de Bacalaureat, având în vedere că termenul inițial era de 9 mai.

Potrivit calendarului, prima probă a examenului de bacalaureat ar trebui să fie pe 12 iunie, iar Evaluarea Națională ar trebui să înceapă pe 19 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE