Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Momentul în care un avion cu trupe Wagner se prăbușește a fost filmat

Un avion militar de transport, de tip Iliușin IL76, care aparținea armatei din Mali, s-a prăbușit, iar momentul a fost surprins într-o înregistrare video. La bordul aparatului de zbor se aflau mai mulți mercenari Wagner, alături de militari din Mali, conform AFP.

În imaginile video, care au fost publicate și de ucrainenii de la Kyiv Post, se vede cum avionul încearcă să aterizeze pe aeroportul din Gao (în Mali), dar nu reușește să frâneze pe lungimea pistei, o părăsește și ia foc, după ce se răstoarnă, într-un nor mare de praf.

Luptătorii Wagner sunt prezenți în câteva state africane

Forțele Wagner acționează în mai multe state africane, printre care și Mali, țară în care la putere se află o juntă militară, după lovitura de stat din august 2020. Acești militari nu mai colaborează cu armata franceză și au apelat la ajutorul Rusiei, sub pretextul de a primi ajutor în luptele cu jihadiștii.

În urma accidentului aviatic, autoritățile din Mali nu dezvăluie informații, însă Armata a recunoscut că unul dintre cei decedați este locotenent-colonelul Moussa Traore, despre care statul african a precizat că a murit "în misiune, în serviciul forțelor aeriene". Informația a fost confirmată și de membrii familiei sale, care i-au adus un omagiu, în prezența ministrului Apărării și a unor militari de rang înalt, iar astfel a devenit evident că acest subiect a ieșit la iveală.

Sub protecția anonimatului, niște oficiali au confirmat și existența unor mercenari Wagner la bordul aeronavei. Cu toate că bilanțul victimelor este unul grav, după cum au declarat unele surse, nimic nu a fost comunicat oficial.

Amintim că liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a murit pe 23 august, în urma prăbușirii avionului său în apropiere de Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE