Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moment istoric reușit de portarul Provedel în minutul 90+5, în Champions League

Meciul Lazio - Atletico Madrid, din prima fază a grupelor Champions League, a avut parte de un moment istoric. Iar protagonist a fost chiar portarul lui Lazio, Ivan Provedel. Atletico avea 1-0 încă din minutul 29, însă în minutul 90+5, la o lovitură de colț, italianul în vârstă de 29 de ani a urcat în careul advers și a marcat cu capul golul victoriei, din centrarea lui Luis Alberto.

Provedel, al doilea portar din istorie care marchează din acțiune în Champions League

Reușita sa l-a plasat direct în istorie. Provedel a devenit doar al doilea portar care marchează un gol din acțiune în Liga Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Precedentul a fost nigerianul Vincent Enyeama, care reușea același lucru pentru Hapoel Tel Aviv, pe 29 septembrie 2010, în meciul pierdut cu 1-3 în fața lui Lyon. De atunci, niciun portar nu a mai reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor, din faze de acțiune, în cadrul vreunui duel din Champions League. A mai înscris și portarul Sinan Bolat, în 2009, dar din penalty, nu din acțiune, într-un joc de Champions League.

"Este o seară pe care o să o țin minte toată viața. Sunt fericit în special că am reușit să egalăm într-un meci pe care nu meritam să-l pierdem. Încă nu-mi reveneam. Mai târziu am realizat că a marcat în Champions League. Uneori, în fotbal e vorba de momente, nu neapărat de performanțe. Îmi pare rău că a trebuit să egalăm în ultima secundă, sper ca acest punct să ne dea motivație și entuziasm", a spus Provedel, citat de ESPN.

Pentru portarul lui Lazio, performanța este cu atât mai mare cu cât vine chiar la debutul său în această prestigioasă competiție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE