Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Modernizarea stațiunilor de pe litoral. Plaja din Eforie Sud va fi extinsă

Publicat de: Euronews

Încă o plajă de pe litoralul românesc urmează să fie extinsă. După cea din Mamaia, acum se fac pregătiri pentru lărgirea plajei din Eforie Sud. În aceste zile se montează conductele care vor aduce din larg nisipul necesar pentru ca plaja să câștige mai mult spațiu.

Muncitorii au montat pe nisip un ansamblu de conducte, pe care l-au împins în mare și nivelează nisipul pentru a putea înainta conducta și mai mult în larg. Ansamblul de conducte are aproximativ doi kilometri. Este o operațiune spectaculoasă, dar dificilă, începută în urmă cu câteva zile.

Extinderea plajei din Eforie Sud este o continuare a operațiunii de la începutul anului, din luna februarie, când în zona Eforie a fost montată o conductă submersă care a stat în mare timp de câteva luni, până au început din nou lucrările pe același sector. Conductele vor ajunge în larg unde sunt deja așezate alte sisteme asemănătoare ce vor fi montate la o navă care va draga nisipul de la 12 km din largul mării și-l va transporta pe plajă.

Operațiunea va dura cel puțin câteva săptămâni, iar spre finalul lunii august-începutul lunii septembrie va începe procedura de înnisipare a acestei fâșii de plajă care nu are mai mult de 10-15 metri. Plaja va câștiga, astfel, 140 de metri pe uscat și 200 de metri de plaja submersă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE