Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană, reacție după explozia minei de la Costinești: ”România este în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”

Marea Neagră este un loc tensionat, însă România este în siguranță, este afirmația făcută de secretarul general adjunct NATO, după explozia care a avut loc, luni, în Costinești.

Totodată, Mircea Geoană și-a enunțat convingerea că vor fi luate măsuri pentru a nu fi afectat transportul mărfurilor.

”Marea Neagră este un loc tensionat ceea ce putem spune har Domnului că suntem în NATO noi ca țară și noi și bulgarii și turcii și sunt convins că și la nivel național și la nivel multinațional vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit Comerțul pe Marea Neagră, este foarte important, iar acest tip de incidente sunt convins că vor fi tratate de autoritățile române în condiții profesioniste și fără dificultăți.

Deci aș spune ca lumea să stea liniștită, România e o țară sigură și Marea Neagră, cel puțin în zona limitrofă NATO e o zonă liberă”, a spus Mircea Geonă.

O explozie s-a produs, luni dimineaţă, în zona digului din staţiunea Costineşti, în urma acesteia nefiind înregistrate victime.

Conform ISU Constanţa, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, iar zona a fost perimetrată.

În urma exploziei, nu au fost înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Andrei Ene, a precizat, pentru AGERPRES, că la această oră se verifică "toate informaţiile" şi nu se poate spune, la acest moment, dacă este vorba despre o explozie provocată de o mină marină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE