Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană nu exclude o altă candidatură a sa la funcția de președinte al României

Mircea Geoană nu pare să excludă o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al Românei. Totodată, oficialul NATO susține că o posibilă pace nu se întrevede, momentan, după mai bine de un an și jumătate de la începutul conflictului ruso-ucrainean.

Mircea Geoană: „Viitorul sună bine”

Geoană a spus că se simte „măgulit” de frecvența cu care e întrebat dacă va candida sau nu la prezidențialele de anul viitor. N-a spus nici că va face asta, nici că nu, ci a dat de înțeles mai degrabă că nu a luat încă o hotărâre.

„Când voi termina mandatul meu la NATO (…) voi lua decizii cu privire la viitor şi viitorul sună bine şi, indiferent de decizia pe care o voi lua, voi continua să susţin România, să susţin valorile Alianţei noastre şi să susţin ideile democraţiei europene”.

„Deci, dacă îmi puneţi întrebarea asta undeva mai încolo, poate vă dau un răspuns puţin mai precis”, a spus Mircea Geoană, aflat într-o vizită în Republica Moldova, într-un interviu acordat Agerpres.

Nicio decizie despre Ucraina fără Ucraina”

Oficialul NATO susține că o posibilă pace în Ucraina nu se întrevede, momentan, la mai mult de un an și jumătate de la începutul războiului.

Războaiele sunt imprevizibile prin definiţie şi astăzi nu vedem condiţii politice pentru un astfel de început de conversaţie. O bază pentru pace există. Există planul în zece puncte al preşedintelui Zelenski, care este valabil. El a fost împărtăşit şi îmbrăţişat de foarte multe ţări, inclusiv din afara NATO, şi de aceea cred că aceasta reprezintă o bază foarte, foarte bună”, a mai spus Geoană.

„Vreau să spun un lucru care este foarte important. Preşedintele Biden are o formulă pe care noi o îmbrăţişăm complet. Nicio decizie despre Ucraina fără Ucraina, (…) numai dânşii vor putea stabili conturul păcii, momentul în care consideră că acest lucru poate fi făcut şi vom continua să îi susţinem”, a mai precizat secretarul general al NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE