Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Sănătății: „Acoperirea vaccinală a scăzut în România de la peste 90% la aproximativ 80%, în ultimii 12 ani”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că vaccinarea reprezintă un drept şi nu o obligaţie, iar conţinutul Strategiei Naţionale de Vaccinare nu are nimic de a face cu obligativitatea imunizării, transmite Agerpres.

Rafila: „Rujeola şi pojarul ar face în fiecare an 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Strategia Naţională pentru Vaccinare aprobată prin Hotărârea Guvernului României este o componentă a Strategiei Naţionale de Sănătate. (...) Vaccinarea reprezintă un drept şi nu reprezintă o obligaţie”.

„Tot ceea ce este conţinut în această strategie se referă la dreptul mamelor din România de a fi informate corect, de a se vaccina, iar autorităţile, instituţiile specializate medicale sunt responsabile pentru asigurarea acestor lucruri. (...) Conţinutul acestei strategii nu are nimic de a face cu obligativitatea vaccinării, dimpotrivă, dreptul fiecărui cetăţean în ceea ce priveşte opţiunea sa este respectat. Ceea ce noi suntem responsabili este să informăm corect prin intermediul profesioniştilor din sistemul de sănătate şi opţiunea este a cetăţeanului şi a părintelui”.

„Cred că toţi avem o responsabilitate să ne protejăm copiii împotriva principalelor boli transmisibile care fac ravagii. Rujeola şi pojarul ar face în fiecare an 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea”, a spus Rafila.

Rafila: În ultimii 12 ani, acoperirea vaccinală a scăzut în România

Alexandru Rafila: „În ultimii 12 ani, aşa avem noi statistica în momentul de faţă, acoperirea vaccinală în România a scăzut de la peste 90%, cât era în anul 2010, la în jur de 80% la vaccinurile uzuale”, a mai spus ministrul care a participat, la Parlament, la Ora Guvernului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE