Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Dezvoltării: Ungaria îşi va îndeplini toate angajamentele asumate pentru deblocarea fondurilor UE

Publicat de: Bianca Chirilă

Ungaria a promis că îşi va îndeplini toate angajamentele asumate în faţa Comisiei Europene pentru a debloca fondurile UE, în urma propunerii executivului comunitar de a suspenda circa 7,5 miliarde de euro pentru Budapesta din cauza corupţiei, transmite Agerpres.

Într-o declaraţie făcută duminică, ministrul ungar al dezvoltării, Tibor Navracsics, responsabil de negocierile cu UE, şi-a exprimat speranţa că măsurile luate de Ungaria vor fi suficiente pentru a convinge Comisia Europeană că vor fi implementate dispozitivele necesare pentru protejarea fondurilor comunitare.

CE cere reținerea a 7,5 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria

Comisia Europeană a propus duminică statelor membre ale UE să suspende 7,5 miliarde de euro din finanţarea europeană către Ungaria din cauza riscurilor legate de corupţie, în aşteptarea implementării reformelor.

„Ungaria s-a angajat să informeze Comisia cu privire la punerea în aplicare a măsurilor de remediere a situaţiei până la 19 noiembrie. Vom reevalua situaţia şi vom acţiona în consecinţă", a declarat comisarul UE pentru buget, Johannes Hahn, într-o conferinţă de presă.

Decizia finală revine Consiliului, instituţie ce reprezintă statele membre şi care va avea la dispoziţie o lună pentru a lua o hotărâre. Perioada poate fi prelungită cu încă două luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE