Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul de Externe german a vizitat orașul japonez Nagasaki: „Lumea ar trebui să renunțe la armele nucleare”

Lumea ar trebui să renunțe la armele nucleare. Este apelul lansat de ministrul de Externe german, care a vizitat duminică Nagasaki, orașul japonez distrus de o bombă atomică în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ministrul de Externe german, Annalena Baerbock, a vizitat Tokyo, la finalul unui turneu în Asia

Vizita ei vine în contextul în care Japonia e îndoliată de decesul fostului prim-ministru, Shinzo Abe, ucis la un miting electoral acum trei zile.

În timpul vizitei, Baerbock a discutat mai ales teme de cooperare bilaterală privind politica Germaniei pentru regiunea indo-pacifică și se așteaptă să discute și despre relațiile cu China.

Desigur, este de la sine înțeles că războiul din Ucraina va fi abordat.

Japonia și Germania sunt membre G7

Japonia, ca și Germania, este membru G7 și de aceea este implicată în consultările privind războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Înaintea întâlnirilor programate lunila Tokio, Baerbock a fost duminică la Nagasaki, orașul distrus de o bombă nucleară americană acum 77 de ani. După ce a depus o coroană de flori, Baerbock a declarat că atacul de la Nagasaki, la fel ca și cel de la Hiroshima, este mărturia a ceea ce înseamnă o lume fără arme nucleare, chiar dacă, după cum a spus ea, suntem foarte departe de acea lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE