Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

QATAR 2022: Ministrul de externe numește „arogante” și „rasiste” criticile Occidentului înainte de Cupa Mondială

Ministrul de externe din Qatar a vorbit duminică despre criticile occidentale la adresa țării, înaintea Cupei Mondiale, menționând că sunt „arogante” și „rasiste”, în contextul în care viitorul turneu va pune în centrul atenției situația drepturilor omului din Doha, conform Politico.

Standardele duble față de Qatar

Într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani a declarat că țările europene și occidentale consideră despre statul Qatar„nu este pregătit din punct de vedere intelectual sau cultural să găzduiască o Cupă Mondială”.

„Este ironic când acest ton este dat în țări din Europa care se numesc democrații liberale. Sincer, sună foarte arogant și foarte rasist”, a spus el.

Ministrul de externe a reiterat plângerile Doha privind „standardele duble” față de această țară, spunând că populația Germaniei este „dezinformată de politicienii guvernamentali”. El a adăugat că guvernul german pare să nu aibă „nicio problemă” atunci când vine vorba de cooperarea energetică cu Qatar.

Criticile au fost prezente încă din 2010

Ministrul de externe este cel mai recent oficial guvernamental din Qatar care a trecut la ofensivă împotriva criticilor occidentale, după ani de zile de reacții negative cu privire la tratamentul aplicat de țară lucrătorilor migranți și comunității LGBTQ+ înainte de Cupa Mondială FIFA, care începe pe 20 noiembrie.

În ceea ce privește reformele pieței muncii din Qatar, ministrul de externe a declarat că „guvernul se angajează să implementeze inovațiile”, adăugând că „vor exista unele lacune și vom lucra pentru a le elimina. Acesta este un proces continuu care nu se oprește niciodată - și nu se va opri după Cupa Mondială.”

Qatarul s-a confruntat cu critici încă de când i-a fost acordat turneul în 2010. Acuzațiile de mită și corupție au afectat procesul de licitație, iar bilanțul țării în materie de drepturile omului și tratamentul aplicat lucrătorilor migranți a fost criticat de activiști, politicieni și asociații de fotbal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE