Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angel Tîlvăr, uitat pe drum de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. De ce nu a fost prezent ministrul Apărării într-o vizită la o fabrică de camioane militare

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au vizitat fabrica din Petrești, care livrează camioane pentru Armată, fără Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării. Nicolae Ciucă a explicat că ministrul a lipsit pentru că a crezut că îl va anunța de vizită Marcel Ciolacu, iar la rândul său, președintele PSD s-a gândit că premierul îl va informa.

„Domnul ministru abia și-a preluat ieri portofoliul. A fost o chestiune de necorelare între noi. Am crezut că-l anunță domnul Ciolacu, dânsul a considerat că-l anunț eu. Sincer, m-am gândit că poate este bine să vedem la nivelul de leadership politic toată această întreprindere, astfel încât pe baza strategiei care se pregătește la nivelul Ministerului Economiei să luăm decizia politică prin care să reorientăm industria de apărare. Domnul ministru va veni împreună cu domnul ministru al Economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice, specifice celor două ministere,” a declarat Nicolae Ciucă, premierul României.

Angel Tîlvăr a fost învestit în funcția de ministru al Apărării luni, după demisia lui Vasile Dîncu din 24 octombrie, pe fondul unor declarații legate de Ucraina. Angel Tîlvăr este senator al PSD și  președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE