Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Apărări, Serghei Șoigu, vizită rară la trupele ruse din Ucraina

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a vizitat trupele Moscovei desfăşurate în Ucraina, a anunţat sâmbătă ministerul pe care îl conduce, transmite Reuters, citat de Agerpres.

''Ministrul apărării Federaţiei Ruse, generalul de armată Serghei Şoigu, a inspectat avanpostul de comandă de la una dintre formaţiunile Districtului Militar Est, în direcţia Doneţk sud", a anunţat instituţia într-o declaraţie publicată pe Telegram.

Ministrul a împărțit medalii personalului militar rus

Într-o înregistrare video publicată de minister, Şoigu este văzut împărţind medalii personalului militar rus şi inspectând un oraş în ruine împreună cu comandantul Districtului Militar Est, general colonelul Rustam Muradov.

Înalţii comandanţi militari ruşi au vizitat linia frontului "cu măsură" - potrivit Reuters - de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu un an, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială".

Şoigu, care este ministru al apărării din 2012, a fost criticat dur de susţinătorii războiului pentru felul în care a gestionat situaţia pe front, şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, acuzându-l luna trecută pe Şoigu şi pe alţi comandanţi militari de "trădare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE