Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Alexandru Rafila, desemnat să conducă panelul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei

Alexandru Rafila fost desemnat să conducă panelul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei. Ministrul Sănătății și secretarul de stat, Alexandru Rogobete, participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, care are loc la New York. La întâlnire se discută despre accesul universal la servicii de sănătate, eliminărea tuberculozei până în anul 2030 și pregătirea statelor membre în caz de criză sanitară.

Alexandru Rafila conduce panelul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei

Comunicat Ministerul Sănătății:

"Ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat, Dr. Alexandru Rogobete participă la una dintre cele mai importante întâlniri de nivel înalt - Adunarea Generală a Națiunilor Unite ce are loc la New York, SUA.

Șefi de stat și de guvern au participat la plenarele și panelurile de discuții dedicate accesului universal la servicii de sănătate, eliminării tuberculozei până în anul 2030 și pregătirilor statelor membre în caz de criză sanitară.

Intervențiile ministrului Sănătății au fost făcute în adunarea generală și panelurile legate de accesul universal la servicii de sănătate și cele legate de combaterea tuberculozei. De asemenea, ministrul Rafila a fost desemnat să conducă panelul la nivel înalt al Adunării Generale ONU dedicat tuberculozei.

”Asigurarea accesului universal la servicii de sănătate e o datorie a guvernelor pe care trebuie sa o îndeplinim până în anul 2030! Dezvoltarea medicinei primare și a serviciilor specializate ambulatorii reprezintă cheia pentru a reuși! Investițiile în sănătate nu sunt doar cele în infrastructură, ci și în asigurarea resurselor umane calificate, care nu vor putea fi înlocuite niciodată de tehnologii sau inteligența artificială! Oamenii au nevoie, atunci când sunt bolnavi, de grijă, compasiune și empatie! Profesioniștii din sănătate fac diferența! Să încurajăm tinerii sa îmbrățișeze profesiunile medicale, să îi ajutăm să profeseze și în zone mai puțin atractive, dar în care oamenii au nevoie de îngrijire medicală”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Tot în cadrul vizitei din Statele Unite, cei doi demnitari vor continua discuțiile cu reprezentanții Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii și cei ai FBI pentru semnarea unui Memorandum de colaborare cu Ministerul Sănătății pentru reducerea practicilor de corupție în proiectele gestionate cu fonduri internaționale.

Amintim că acum câteva săptămâni, la Timișoara a avut loc primul eveniment despre Practici anticorupție în achizițiile publice din domeniul sănătății, dintr-o serie de șase, la care au participat reprezentanți ai FBI și ai Departamentului de Justiție din Statele Unitate ale Americii."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE