Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Câciu: Peste 122.000 de gospodării vulnerabile vor beneficia de bani pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Peste 122.000 de gospodării vulnerabile vor putea beneficia de bani din PNRR pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare. Autoritățile locale vor înființa oficii de consiliere energetică unde doritorii se vor înscrie și vor afla detaliile.

PNRR: Fotovoltaice pentru mii de gospodării vulnerabile, spune ministrul Câciu

Primele contracte de finanțare ar putea fi încheiate din luna aprilie, a explicat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în emisiunea Vocile care contează, la Euronews România.

Adrian Câciu: „Sunt două tipuri de investiții care merg către gospodăriile populației. Practic, vor beneficia cetățenii, gospodăriile populației, gospodăriile individuale dacă vreți, de două tipuri de investiții. Una dintre investiții vizează instalarea de panouri fotovoltaice și bateriilor de stocare. În mare parte, cei care au beneficiat de voucherele de energie, cei care s-au încadrat în zona aceea vor fi și beneficiarii acestui nou program și vor avea la dispoziție 10.000 de euro în două tipuri de vouchere - 25.000 de lei pentru panouri, 25.000 de lei pentru baterii (...)”.

Trebuie să aducă și bani de acasă?

Adrian Câciu: „Nu, tocmai, că nu trebuie să aducă bani de acasă, pentru că de aceea ne axăm pe cei care sunt vulnerabili.

La Consiliile Județene, prin alt act normativ care trebuie să fie aprobat săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare de către Guvern, se vor înființa oficii - One Stop Shop se numesc - se vor înființa oficii de consiliere energetică, cu funcționari care vor pune la dispoziția sau vom intermedia tot acest program... Prima analiză o face Consiliul Județean prin acest One Stop Shop, ne trimite datele privind persoanele vulnerabile de la nivel de județ. Noi vom avea prima imagine asupra județului, facem alocarea pe județ, de sumă, pentru că ținem cont de populație... Pe programul acesta avem în vedere 122.000 de gospodării. Eu apreciez că undeva în luna aprilie/mai, avem deja primele contracte de finanțare”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE