Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Justiției a trimis spre aprobare Guvernului cele două proiecte de lege pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală

Ministerul Justiției a trimis Executivului pentru a aproba cele două proiecte de lege referitoare la Codurile penale. Proiectele pun în acord legislația penală cu Constituția, potrivit deciziilor CCR.

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a altor acte normative și Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea altor acte normative.

Cele două proiecte au fost puse în dezbatere publică și ulterior înaintate către CSM, care a emis un punct de vedere în aprilie. O parte dintre observațiile Consiliului Superior al Magistraturii au fost incluse în versiunea finală a proiectelor.

Totodată, proiectele de lege au făcut obiectul unor consultări tehnice de lucru cu Comisia Europeană și au trecut prin procedura de avizare interministerială cu MAI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE