Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Educației nu are destui bani pentru salariile profesorilor și manuale. Solicitare la Guvern pentru fonduri

Ministerul Educației nu mai are fonduri din care să plătească salariile profesorilor din învățământul universitar și solicită creșterea sumelor pe credite bugetare și de angajament cu 94 de milioane de lei, potrivit Edupedu.

Mai mult decât atât, instituția are nevoie de alte 12 milioane de lei, bani necesari pentru plata manualelor școlare, pe care le-a contractat și pe care acum nu are cu ce să le achite.

Solicitarea apare după ce săptămâna trecută Ministerul Educației a solicitat bani pentru salariile profesorilor din preuniversitar pe luna septembrie.

A fost vorba despre 363 de milioane de lei. Cele două memorandumuri înseamnă fonduri majorate la bugetul ministerului de aproape 470 de milioane de lei.

Memorandumul nu a fost pe ordinea de zi publică a ședinței de Guvern, ci a apărut direct la acte normative aprobate, fără ca documentul să fie pus în transparență, așa cum prevede legislația.

În Memorandumul propus în ședința de joi, 14 septembrie, apare o referire la memorandumul inițial, prin care s-au aprobat banii de salarii pentru preuniversitar, dar documentul arată că ar fi fost aprobat în ședința de Guvern din 24 august.

Lucru fals, conform Guvernului, care a anunțat că l-a aprobat pe 8 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE