Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj: 50% dintre profesori nu cred în creșterile salariale

După trei luni de la cea mai mare grevă a profesorilor din istoria recentă, aproape o treime dintre cadrele didactice spun că situația lor financiară e "modestă" sau chiar "precară", iar jumătate dintre profesori nu cred că guvernanții își vor respecta promisiunile de majorare a salariilor.

Potrivit sondajului 29 la sută dintre cadrele didactice spun că au o situație modestă și precară. Pentru 39 la sută dintre respondenți este una acceptabilă, în timp ce doar puțin peste 30 la sută o percep ca bună și foarte bună.

La trei luni după una dintre cele mai mari greve ale profesorilor, aproape jumătate dintre cadrele didactice care au participat la sondaj au spus că nu au încredere că guvernanții vor respecta promisiunile de măriri salariale. 35 la sută dintre respondenți sunt rezervați și doar puțin peste 15 la sută au încredere că vor mai primi bani în plus.

24% dintre profesori au remarcat schimbări negative în relația cu colegii

Tot conform cercetării realizată de World Vision, în urma grevei, 24% dintre profesori au remarcat schimbări negative în relația cu colegii. Doar puțin peste 10% văd schimbări pozitive, în sensul creșterii solidarității între colegi.

Profesorii care au participat la sondaj au fost întrebați și despre starea unităților de învățământ. În ceea ce privește clădirile școlare, o treime dintre profesori au spus că acestea sunt la un nivel relativ optim sau sub-optim. Totodată, aproape 40% dintre respondenți spun același lucru despre calitatea mobilierului și a altor echipamente.

Mai trebuie menționat faptul că, sondajul a vizat percepțiile și opiniile a peste 800 de cadre didactice cu privire la condițiile de lucru, resurse și motivația în sistemul educațional din România, la început de an școlar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE