Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ministerul Educației recunoaște că întârzie plata burselor pentru elevi chiar dacă banii au fost virați

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministerul Educaţiei a anunțat miercuri că există întârzieri privind plata burselor şcolare, cu toate că banii necesari au fost transferați în conturile trezoreriilor locale.

Toți inspectorii generali și contabilii-șefi au fost convocați, miercuri seara, în regim de videoconferință, pentru a analiza situația plății burselor elevilor.

„Din informaţiile transmise de inspectorate în cadrul videoconferinţei, există, în momentul de faţă, întârzieri legate de plata burselor cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilităţii, fie de data organizării şedinţelor pentru buget ale Consiliilor locale. Pentru a avea o situaţie clară la nivel de şcoli, fiecare inspectorat şcolar va organiza, în cursul zilei de mâine, videoconferinţe cu directorii de şcoli din judeţ”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Reprezentanții Ministerului Educației au precizat că, din datele obținute de la Ministerul Finanțelor, banii necesari plăţii burselor au fost alocaţi din sumele defalcate de TVA şi au fost viraţi în conturile trezoreriilor locale, fiind puşi la dispoziţia unităţilor administrativ-teritoriale pentru retragerea sumelor necesare, în baza unei cereri, pentru a fi direcţionate către şcoli.

„Ne dorim ca toţi elevii să primească bursele cuvenite şi să prevenim întârzieri viitoare. Indiferent de fluxul banilor şi de dificultăţile semnalate de fiecare şcoală, Ministerul Educaţiei va depune toate eforturile pentru a se asigura că nu mai există probleme legate de plata burselor”, arată sursa citată.

Distribuie

Taguri