Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Mii de oameni, la porțile Palatului Buckingham, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Euronews a fost prezent la Palatul Buckingham în primele ore după ce Regina Elisabeta a-II-a a murit la 96 de ani.

Mii de oameni continuă să meargă la porțile Palatului Buckingham, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

Mulți vorbesc despre șocul și devastarea trăite la auzul veștilor despre moartea Reginei și spun că în ciuda vârstei sale, în ciuda deteriorării sănătății, nu erau pregătiți, nu se gândeau că cel mai longeviv monarh britanic avea să se stingă din viață, la un moment dat.

VEZI GALERIA
6 imagini

Fotografii: Profimedia, Associated Press

Elisabeta a II-a a domnit timp de peste 70 de ani

Elisabeta a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani și a domnit timp de peste 70 de ani, timp în care a fost o imagine omniprezentă, fiind, pentru mulți, însăși esența a ceea ce înseamnă să fii britanic.

Ea lasă în urmă un mare gol sufletesc pentru mulți oameni, care spun că a fost, de asemenea, o prezență constantă, o prezență lipsită de controverse, într-o lume în continuă schimbare și că acest lucru a adus multă compasiune nu numai în Marea Britanie, ci și în întreaga lume.

A fost regina a 15 națiuni, iar dispariția ei marchează sfârșitul unui important capitol din istoria Marii Britanii, un monarh care și-a onorat promisiunea de a-și dedica întreaga viață țării sale și poporului său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE