Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Mii de migranți au blocat căile ferate din Mexic. Oamenii încercau să urce în vagoanele de marfă

Circulația trenurilor în regiunea de nord a Mexicului a fost suspendată după ce căile ferate au fost blocate de migranți. Oamenii încercau să urce în vagoanele de marfă, iar mai mulți au fost răniți.

Ferromex, operatorul feroviar mexican, a ordonat oprirea temporară a 60 de trenuri care transportă marfă ce ar umple 1.800 de remorci de tractor. Suspendarea traficului feroviar va afecta schimburile comerciale internaționale, potrivit AP.

VEZI GALERIA
7 imagini

Sursa foto: AP

Migranții săreau în vagoanele aflate în mișcare

În ultimele zile, au existat aproximativ "o jumătate de duzină de cazuri regretabile de răniri sau decese" în rândul migranților care s-au urcat în vagoanele de marfă, a precizat compania într-o declarație.

Compania, deținută de conglomeratul Grupo Mexico, a mai spus că unii migranți chiar au sărit în vagoanele aflate în mișcare "în ciuda pericolului grav".

Vestea suspendării traficului nu a ajuns, însă, și la migranți. Au așteptat cu sutele pe șine, la un triaj feroviar din Huehuetoca, la periferia nordică a Ciudad de Mexico.

"Așteptăm un tren"

Pavel Aguilar Flores, un migrant din Venezuela, spera să urce într-un tren de marfă spre Matamoros, un oraș periculos de la granița mexicană, situat vizavi de Brownsville, Texas.

"Nu am auzit nicio veste. Ne vom continua călătoria și, de fapt, așteptăm un tren. Am auzit că au fost accidente, dar nu atât de multe pe cât se spune", a declarat Aguilar Flores.

Mii de migranți s-au adunat și în alte noduri feroviare din țară. În mare parte, sunt oameni veniți din alte state sud-americane, inclusiv din Venezuela, afectată de criză economică.

Ei încearcă să traverseze Mexicul ca să ajungă în Statele Unite ale Americii sau Canada.

Mexicul este pe cale să primească în acest an mai multe cereri de azil decât oricând, în condițiile în care fluxul de migranți amenință să copleșească guvernele mai multor țări din America Latină aflate de-a lungul rutei de migrație.

Andrés Ramírez Silva, directorul agenției mexicane pentru refugiați, a declarat săptămâna trecută că numărul de cereri de azil pe care agenția sa le va primi în acest an ar putea ajunge la 150.000, mult peste recordul de 129.000 stabilit în 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE