Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Meta se pregătește să lanseze o nouă rețea de socializare care va concura cu Twitter. Ce a anunțat compania mamă a Facebook

Publicat de: Euronews

Meta, compania mamă a rețelei de socializare Facebook, are în plan să lanseze o nouă aplicație de socializare, în încercarea de a detrona Twitter din poziția de „agoră digitală” la nivel mondial.

„Suntem în etapa de cercetare, în ceea ce privește o rețea socială autonomă, unde utilizatorii pot distribui mesaje în timp real. Credem că există o oportunitate pentru un spațiu distinct în care creatorii și personalitățile publice să poată trimite informații în timp util despre interesele lor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Meta, prin e-mail.

Noua aplicație de la Meta se va baza pe un cadru similar cu cel al aplicației lor, Mastodon, un serviciu care seamănă foarte mult cu Twitter și care a fost lansat în 2016.

O aplicație care va semăna cu Twitter i-ar permite gigantului Meta să profite de situația actuală dificilă a companiei conduse de Elon Musk, care se confruntă cu reducerea costurilor.

Planurile companiei Meta sunt anunțate într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, se luptă să atragă atenția unui public mai tânăr, în timp ce investițiile sale uriașe în metavers, o lume virtuală în care utilizatorii pot interacționa și lucra, arată mici semne că va da roade, cel puțin pe termen scurt, transmite Reuters.

În același timp, și aplicația Instagram se confruntă cu o concurență acerbă din partea TikTok, o platformă pe care creatorii de conținut și influencerii aleg să o utilizeze din ce în ce mai mult, în ultima vreme, în defavoarea Instagramului.

Data la care Meta va lansa noua aplicație nu este cunoscută, încă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE