Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Memoriile postume ale lui Alexei Navalnîi vor fi lansate în octombrie: Detalii despre carte făcute publice de Iulia Navalnaya

Memoriile fostului dizident rus, Alexei Navalnîi vor fi publicate în această toamnă în Statele Unite, anunță presa de peste Ocean.

Intitulate ”Patriot”, memoriile reprezintă o mărturisire despre viața și activitatea lui Navalnîi din ultimii ani.

”Această carte este o mărturie nu numai despre viaţa lui Aleksei, ci şi despre angajamentul său neclintit în lupta împotriva dictaturii, o luptă pentru care a dat totul, inclusiv propria viaţă”, a spus Iulia Navalnaia în comunicatul transmis de Knopf, referindu-se la carte, despre care editorul a precizat că va avea şi o ediţie în limba rusă, relatează agențiile France Presse și Agerpres.

Cartea va avea parte de un prim tiraj de jumătate de milion de exemplare urmând ca numărul acesta să fie sumplimentat cu încă un sfert.

Lucrarea va apărea apoi și în alte părți de pe glob. Iulia Navalnaia, văduva fostului dizident, a transmis că apariția cărții reprezintă o nouă dovadă de sfidare a soțului ei față de Kremlin.

Iulia Navalnaya promite să continue lupta soțului ei

Pe reţeaua X, Iulia Navalnaya, care trăieşte în exil în străinătate şi a promis că va continua lupta soţului ei, precizează că volumul, intitulat „Patriot” în engleză, va fi lansat în 11 limbi, „inclusiv în rusă”.

Conform Knopf, Navalnîi a început să scrie cartea la scurt timp după otrăvirea severă pe care a suferit-o în 2020, pentru care a acuzat Kremlinul, dar memoriile conţin şi „corespondenţe inedite” din închisoare.

„Nu este deloc modul în care mi-am imaginat că Aleksei îşi va scrie biografia. Am crezut că vom avea optzeci de ani, iar el va sta în faţa calculatorului, lângă fereastra deschisă, şi va scrie. Iar eu m-aş fi plâns că pierde vremea în timp ce copiii urmau să vină în scurt timp la noi”, a scris Iulia Navalnaia pe X.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE