Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașinile parcate pe trotuarele unde staționarea este interzisă vor fi ridicate de autorități. Ce amenzi riscă șoferii

Mașinile parcate pe trotuarele unde staționarea este interzisă vor fi ridicate de autorități. Poliția Rutieră nu a început încă să aplice prevederile noului Cod Rutier. În zilele următoare polițiștii vor discuta cu autoritățile locale, cele care angajează firme pentru ridicarea mașinilor sau cumpără platforme pentru transportat mașini.

Imaginile cu trotuare ticsite de mașini și cu pietoni care nu au pe unde să treacă vor deveni imagini de arhivă. Din 20 noiembrie, polițiștii îi pot amenda pe cei care parchează ilegal si pot cere autorităților locale să ridice mașinile.

Legislația rutieră spune că mașinile pot fi parcate pe trotuar doar dacă indicatoarele și marcajele din zonă permit asta și dacă după parcarea mașinii lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonului este de cel puțin un metru.

Cei care parchează neregulamentar plătesc o amendă de până la 435 de lei

De ridicarea și depozitarea vehiculelor se ocupă administrațiile publice locale sau administratorul drumului public. Unii dintre bucureștenii întrebați de echipa Euronews susțin această măsură, în timp ce alții consideră că soluția este amenajarea unui număr mai mare de locuri de parcare.

Bucureștean: „N-au decât să facă parcări și garaje. Dacă le scot unde le duc? Până nu se rezolvă problema orașului și pietonii se descurcă cum pot.”

Bucureștean: „Mi se pare o idee foarte bună, pentru că pietonii, săracii...nu lasă nici măcar 50 de centimetri să treacă pietonii.”

Bucureștean: „O măsură cam drastică. Eu, personal, sunt șofer. Să creeze mai multe locuri de parcare.”

Proprietarii mașinilor sunt cei care trebuie să achite contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul și depozitarea mașinii. Cei care parchează neregulamentar plătesc o amendă de până la 435 de lei, dar primesc şi două puncte de penalizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE