Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce spun șoferii despre noile reguli de parcare din București: „Într-un fel sunt bune”

De marți nu se mai parcheză în centrul Capitalei, pe locurile marcate cu albastru, decât contra cost. Nu se mai poate parca nici pe trotuar, deloc, iar amenzile încep de la 200 de lei. Polițiștii au ieșit în control și la împărțit amenzi încă de dimineață, asta în condițiile în care infrastructura de parcare în București nu a mai fost îmbunătățită de ani de zile. Conform unei firme de consultanță în parcări inteligente, în Capitală, șase mașini se luptă pe un singur loc de parcare.

Pentru cele 13.000 de locuri de parcare marcate cu albastru în centrul Capitalei și destinate celor care opresc în zona zero tarifele sunt 10 lei pe oră, între orele 07 – 23. În zona unu, 5 lei și 2,5 lei în zona doi. Pe timpul nopții parcarea va fi gratuită.

Poliția Rutieră și cea Locală au trimis în teren 20 de echipe fixe și mobile

Poliția Rutieră și cea Locală au trimis în teren 20 de echipe fixe și mobile. Și aceștia au trebuit să parcheze undeva ca să aplice amenzile, mai exact pe trotuar.

Daniel Rășică, director general Poliția Locală: „Dânșii nu au voie să oprească pe trotuar. Trotuarul este destinat pietonilor. Atâta timp cât nu există un indicator, un marcaj rutier care să le permită această manevră, dânșii nu au voie.”

Șofer: „Ce-i drept, legea spune că atunci când sunt în misiune, echipajele de poliție nu se supun regulilor de circulație geneale, dar nici polițiștii n-au găsit un loc de parcare liber în centru.”

Șofer: „Mai bine parcăm în spații amenanjate și stăm liniștiți.”

Șofer: „Noi, ăștia cu părul mai alb, avem oarece dificultăți până când ne însușim toate detaliile, toți pașii.”

Șofer: „Într-un fel sunt bune. În altă ordine de idei, cei care au birourile în zonă, pentru că plătesc chirii la stat și la toate astea, au dreptul și ei la niște drepturi.”

Primarul Capitalei vrea sa decongestioneze traficul în zona centrală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că vrea să decongestioneze traficului în zona centrală și să redea pietonilor cât mai mult din trotuar.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: „Acolo unde ne permite legislația vom monta acești stâlpi, care delimitează accesul, pentru a reda trotuarul cetățenilor și îi rugăm pe toți cetățenii să folosească parcajele publice, care sunt astfel marcate în centrul Bucureștiului.”

Șoferii care nu plătesc parcarea în spațiile albastre vor fi sancționați cu 200 de lei. Dispozitivul de blocare al roților va fi instalat atunci când șoferii parchează fie pe două locuri de parcare, fie pe locurile cu handicap sau în cazurile în care neplata parcării persistă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE