Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașini distruse în războiul din Ucraina, expuse la Festivalul Luminilor de la Praga

Mașini distruse în războiul din Ucraina au fost prezentate la Festivalul Luminilor, din capitala Cehiei, Praga. La a zecea ediție a evenimentului, artiștii au vrut să le arate vizitatorilor efectele războiului declanșat de Rusia.

Proiecții spre viitor

„Am adus patru mașini și poveștile proprietarilor lor. M-am gândit că ar fi un gest simbolic să aducem brutalitatea acestui război în mijlocul acestor instalații de lumini. Iată-ne aici, în Orașul Vechi, printre clădiri administrative și biblioteci care sunt simboluri ale cunoașterii și științelor politice. Aceste mașini ciuruite care fumegă parcă așteaptă un răspuns,” a explicat Maxim Velcovsky, designer.

„Cred că lumina simbolizează speranța și viitorul. În aceste timpuri grele și stresante pentru multă lume, luminile aduc o nouă perspectivă, poate un pic de bucurie pentru oamenii aflați la nevoie,” a explicat Martin Posta, directorul Festivalului Signal.

Vizitatorii au putut admira și proiecții spectaculoase. Festivalul Signal se va încheia în 16 octombrie. Anual, evenimentul adună milioane de vizitatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE