Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alertă în Rusia după ce o rachetă a căzut în apropierea căii ferate, la graniță cu Ucraina

Traficul feroviar a fost suspendat, vineri dimineață, în localitatea Novy Oskol din regiunea rusă Belgorod, situată la granița cu Ucraina, după ce bucăți dintr-o rachetă au căzut în apropierea căii ferate.

Guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov a precizat, într-un mesaj transmis prin rețeaua Telegram, că sistemele antiaeriene au doborât rachetele în apropiere de Novy Oskol, o localitate situată la nord de granița cu Ucraina, la o distanță de aproape 90 de kilometri, conform agenției Reuters, citate de The Guardian.

„Liniile de alimentare sunt avariate. Trenurile au fost suspendate temporar”, a anunțat Gladkov, precizând că nu au fost înregistrate victime.

Agenția Reuters care nu a putut verifica informația a mai precizat că autoritățile de la Kiev nu au avut nicio reacție.

Primarul localității Novy Oskol a afirmat că un bloc a fost bombardat de forțele ucrainene.

De cealaltă parte, Mykhaylo Podolyak, un consilier al lui Volodimir Zelenski, a negat implicarea militarilor în aceste atacuri și a afirmat că Rusia a încercat să bombardeze orașul Harkov, la graniță, „dar ceva a mers prost”.

Mai mult, Oleh Synyehubov, primarul orașului Harkov, a anunțat că rușii au efectuat bombardamente în zonă, în ultimele 24 de ore. Mai multe persoane au fost rănite în urma atacului, iar printre victime se numără doi adolescenți de 16 ani.

„În cursul zilei precedente, inamicul a continuat să terorizeze populația civilă din regiunea Harkov. Inamicul a bombardat masiv orașul Kupyansk. Trei magazine și un pavilion comercial au fost avariate, au avut loc incendii. Inamicul a bombardat, de asemenea, zonele populate din districtele Kupyansk, Kharkiv și Chuhuiv cu tunuri și rachete de artilerie și mortiere. Șase persoane din districtul Kupyansk, inclusiv un băiat de 16 ani, au fost spitalizate cu răni în timpul zilei. Un alt băiat de 16 ani a fost rănit în districtul Izium”, a spus oficialul ucrainean.

Autorităţile de ocupaţie ruse din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, au cerut joi Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat de Rusia la sfârşitul lui septembrie şi vizat de o contraofensivă a armatei ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE