Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturia unei românce din Israel, după atacul Iranului: ”E o incertitudine foarte mare”

După ce televiunile din Israel au anunțat atacul cu drone lansate din Iran, autoritățile le-au recomandat oamenilor să se adăpostească. Doar câteva ore au avut la dispoziție. Dana Vereanu, româncă stabilită în Israel, care locuiește în zona metropolitană Gush Dan din districtul Tel Aviv, a povestit la Euronews România cum s-a pregătit pentru momentul atacului.

În direct la Euronews România, Dana Vereanu a mărturisit că ”întreaga populație este foarte stresată și trăiește cu incertitudini” după atacul grupării Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie 2023.

”Ne-am făcut aprovizionări de mâncare, de apă. Cred că populația este pregătită, era pregătită de un atac. Din octombrie din 7 octombrie, întreaga populație este foarte stresată și trăiește cu incertitudini. Pe de altă parte, ne așteptăm ca armata israeliană să fie la fel pregătite”, a precizat românca stabilită în Israel.

Româncă stabilită în Israel: Dacă auzim alarma, trebuie să luăm fetița din pat și să ne adăpostim la subsol

”Până nu a început acest atac din Iran, nu a existat o certitudine, dar ieri la prânz ar trebui să ne decidem eu cu soțul și cu fetița, dacă să rămânem la socrii care au o cameră de adăpost în apartament sau să ne întoarcem la noi acasă. Noi, neavând această cameră de adăpost, am venit acasă la noi. Pe fetița am culcat-o în pătuțul ei. Cu toate acestea, am pus bocceluța cu cele necesare cu câteva scutece, cu biberon și apă la ușă.

Ne-am asigurat că în subsol unde avem adăpostul, sunt câteva scaune, pături și am fost pregătiți ca oricând, dacă auzim alarma, să trebuiască să o luăm pe fetiță din pat, să luăm cățelul și să coborâm cele patru etaje, să ne adăpostim la subsol”, a mai spus ea.

”Am reușit să adormim după ce a plecat primul val de drone din Iran”

Din fericire nu a fost cazul pentru că în zona noastră eu locuiesc în Amatgan, lângă Tel Aviv, nu au sunat alarmele, asta și datorită interceptării rachetelor și dronelor de către armata israeliană și de către aliați. Așa că până la urmă am stat în casă, dar (...:) A fost o noapte lungă, de abia pe la o jumătate am reușit să adormim. La 11 am aflat că au plecat, a plecat primul val de drone din Iran și cu dura câteva ore să ajungă la noi și atunci este o incertitudine, foarte, foarte mare”, a mai precizat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE