Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Cetățenii români din Israel sunt în siguranță. Nu există solicitări de sprijin consular până la acest moment

Cetățenii români aflați în Israel sunt în siguranță și până la această oră nu au solicitat sprijin consular, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministrului Afacerilor de Externe, Radu Filip, în direct la Euronews România. Acesta a făcut totodată și o serie de recomandări pentru românii care au programate călătorii în acea zonă.

Radu Mihail Filip, purtătorul de cuvânt al MAE a declarat că până la acest moment, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României ”nu au recepționat solicitări de sprijin, de asistență consulară sau sprijin consular” din partea cetățenilor români.

”Asta nu înseamnă că misiunile noastre nu vor monitoriza în continuare situația, mai mult vor ține legătura cu cetățenii români.

Reamintesc în acest context recomandarea adresată cetățenilor români aflați în statul Israel, în Palestina, în Republica libaneză și în Republica islamică Iran, acela de a evita orice călătorie în aceste state și de a urmări informațiile pe care le publicăm pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe”, a declarat Radu Mihail Filip, la Euronews România.

Oficial MAE: ”Situația de securitate este una volatilă, impredictibilă ”

”Recomandările noastre pentru aceste state sunt aceleași începând cu octombrie 2023. Ba mai mult, în astfel de situații, având în vedere că situația de securitate este una volatilă, impredictibilă, recomandăm cetățenilor români care se află pe teritoriile acestor state să manifeste precauție, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate, să respecte cu strictețe eventualele recomandări, instrucțiuni ale autorităților locale”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al MAE.

”România a condamnat de la cel mai înalt nivel atacul Republicii islamice Iran asupra statului Israel”

”Este prematur să venim cu o decizie sau cu o măsură fermă. România a condamnat de la cel mai înalt nivel atacul Republicii islamice Iran asupra statului Israel și am reiterat necesitate evitării escaladărilor.

Ne-am exprimat preocuparea profundă privind situația de securitate din Orientul Mijlociu, în linie cu celelalte cancelarii occidentale”, a concluzionat Radu Filip.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE