Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturia șoferului mașinii prin care a intrat un buștean: ”E chiar o minune. Nu îmi pot explica cum am scăpat”

Ciprian Hrîncescu, șoferul mașinii străpunse de un buștean căzut dintr-un camion, a declarat, în direct la Euronews România, că este o minune că se află în viață, în urma incidentului produs pe un drum din județul Brașov. Bărbatul a mărturisit că soția sa ar fi putut fi rănită dacă nu ar fi frânat și n-ar fi păstrat distanța față de camion. Dezamăgit de reacția autorităților, el a precizat că vrea să depună o plângere împotriva polițiștilor pe care i-a acuzat c-ar fi luat partea celor care ar fi transportat ilegal lemn.

Ciprian Hrîncescu a povestit despre clipele terifiante în care bușteanul a căzut, după ce camionul a lovit poarta de gabarit din zona podului feroviar, de la intrarea în comuna Teliu, județul Brașov.

”Nu am putut să reacționez în niciun fel, doar am încercat să calc frâna, dar nu am apucat prea mult, pentru că după ce a venit bucata aceea de lemn mai mică, mi-a lovit stâlpul mașinii și mi-a spart parbrizul.

Am încercat să calc frâna, dar poate în două secunde a căzut cealaltă bucată de buștean mare care a intrat prin parbriz și printre scaune”, a declarat Ciprian Hrîncescu, în direct la Euronews România.

Șofer: Dacă mă pierdeam cu firea, bușteanul o lovea pe soția mea

Bărbatul a estimat că a păstrat o distanță de aproape 10 metri față de camionul ce transporta buștenii.

”Dacă nu călcam frâna și mă pierdeam cu firea, puteam să continui cu mașina în față și atunci bușteanul o lovea pe soția mea în spate. Noi am fost patru persoane în mașină.

Am călcat frâna și bușteanul s-a deplasat ușor în fața mașinii, a rămas pe capotă și a rămas exact la mijloc. (...) Probabil că dacă mergeam în față, bușteanul putea să alunece în spate și să o lovească pe soția mea”, a afirmat bărbatul.

”M-am trezit cu trunchiul de copac în mașină, trecut pe lângă capul meu”

Bărbatul a mărturisit că este în continuare în stare de șoc, în condițiile în care bușteanul care i-a străpuns mașina i-a trecut la mică distanță de cap.

Mă simt cumva încă în stare de șoc. Mă gândesc cum a pocnit prima oară bucata aceea de lemn și la scurt timp m-am trezit cu trunchiul de copac în mașină, trecut pe lângă capul meu. Oglinda de deasupra mi-a căzut în cap sticlă. M-am tăiat puțin la mână.

Colegul meu din dreapta, prietenul meu, a fost lovit la umăr. Pe măsură ce trece timpul, încep să-mi dau seama pe unde am trecut și ce minune a fost de am scăpat.

”A fost ceva desprins din filmele de groază”

Ciprian Hrîncescu a mărturisit că este o ”minune” că el, soția sa și ceilalți doi prieteni cu care se afla în mașină au scăpat nevătămați.

”A fost un noroc pe care nu pot să-l explic. Abia acum încep să-mi amintesc prima bucată de lemn și soția a strigat: «calcă frâna, rămâi în spate»

A călcat frâna și camionul în curbă și a atins. E chiar o minune. Nu îmi pot explica cum am scăpat cu viață eu, colegul meu, soțiile noastre. A fost ceva desprins din filmele de groază”, a mai spus el.

Camionul din care a căzut bușteanul ar fi transportat ilegal lemne

Euronews România a luat legătura și cu Mario Mocanu, fondatorul Grupului Civic Diaspora Europeană, care a filmat primele imagini de la locul incidentului. Activistul a precizat că se afla în zona respectivă unde are indicii că s-ar face ilegal transport de lemn.

”Ne aflam acolo pentru că obicei patrulăm zona respectivă, cum se vine de la barajul Siriu spre județul Covasna și spre Brașov.

Există o problemă reală a mafiei lemnului. Am observat că autoritățile nu prea își fac treaba deloc. Nu îi opresc pe acești camionagii. Transportă 60-70 de tone pe drumuri publice de 40 de tone. Noi am prins deja de zeci, sute de ori camioane.

Pasagerul ne-a trimis mesajul pe pagina noastră să venim să îi ajutăm pentru că Poliția încearcă să mușamalizeze cazul. Exact așa am luat primul contact cu acest caz.

Când am ajuns la accident, s-a adeverit că victimele aveau dreptate și polițiștii încercau să mușamalizeze cazul. Sunt multe chestii pe care polițiștii au încercat să le treacă cu vederea.

Dacă nu mergeam la fața locului și făceam live, camionul pleca de acolo. Din păcate, mafia lemnului e mână în mână cu autoritățile”, a precizat Mario Mocanu, la Euronews România.

Șoferul mașinii vrea să depună plângere împotriva polițiștilor

”Sunt foarte dezamăgit de cum a acționat Poliția. Dacă nu venea domnul Mocanu, ei au încercat să mușamalizeze treaba. Nici nu au venit să se legitimeze persoanele care au fost cu noi în mașină, nu ne-au întrebat dacă suntem bine. Eram în stare de șoc.

M-au pus să scot mașina în afara părții carosabile cu bușteanul băgat în mașină. Sunt foarte dezamăgiți de polițiștii care au fost. Au spus că m-am tamponat cu un buștean. Nu a fost nimic. Nu au fost victime.

Au fost victime. Eu m-am dus la spital. Ei au spus că nu au fost victime. Mâine vreau să merg să fac o plângere împotriva polițiștilor care ne-au tratat cu multă indiferență și care ne-au respins foarte mult. În loc să fie de partea noastră și să ne apere, au tras mai mult cu cei care cară lemnul ilegal din țara noastră”, a mai povestit Ciprian Hrîncescu, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE