Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marketa Vondrousova a câștigat turneul de la Wimbledon

Marketa Vondrousova (42 WTA) a câştigat primul titlu de Mare Şlem din carieră. Jucătoarea cehă s-a impus sâmbătă în finala turneului de tenis de la Wimbledon în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, în faţa tunisiencei Ons Jabeur, a şasea jucătoare a lumii, informează AFP.

Vondrousova, în vârstă de 24 de ani, se afla la a doua sa finală de Mare Şlem, după cea pierdută în 2019 la Roland Garros în faţa lui Ashleigh Barty, dar nu câştigase decât două meciuri pe iarbă în cariera sa până la participarea la Wimbledon anul acesta.

La rândul ei, Ons Jabeur se afla în căutarea primului său titlu de Mare Şlem, jucând a doua finală consecutivă la Wimbledon, după cea pierdută în faţa kazahei Elena Rîbakina, pe care a învins-o la ediţia din acest an în sferturi de finală. Anul trecut, tunisianca a fost finalistă şi la US Open.

Prima reacție a sportivei

"După tot prin ce am trecut, am avut un ghips data trecută, este uimitor că pot să stau aici și să țin asta. Tenisul este o nebunie.

Nu știu cum am reușit să fac asta. Revenirile nu sunt ușoare, nu știi niciodată la ce să te aștepți. Speram să pot reveni la acest nivel și acum sunt aici.

Vreau să mulțumesc echipei mele, toți sunteți extraordinari, sora mea mai mică plânge acolo sus. Este uimitor, mâine este prima aniversare a nunții noastre. Este uimitor să vă am pe voi aici, alături de mine. M-am bucurat atât de mult de aceste două săptămâni. A fost obositor, dar sunt atât de recunoscătoare și mândră de mine.", a spus sportiva.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE