Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță la Wimbledon, după ce a eliminat-o pe Jelena Ostapenko, fostă campioană la Roland Garros

Performanță superbă pentru Sorana Cîrstea (locul 37 WTA)! Românca în vârstă de 33 de ani s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko (locul 17 WTA), fosta campioană de la Roland Garros 2017.

Sorana a fost condusă la seturi, după ce Ostapenko a luat un break, dar avut o revenire fantastică și s-a impus cu 4-6, 7-6, 6-4, după un meci care a durat două ore și 39 de minute.

Sorana Cîrstea, în turul 3 la Wimbledon

Pentru Cîrstea, această victorie are o semnificație aparte. A fost prima în cele patru dueluri cu letona și, totodată, și-a egalat cea mai bună performanță din carieră la acest turneu, adică accederea în turul al treilea, unde a mai ajuns de alte patru ori: 2009, 2012, 2017 și 2021.

În turul al treilea, Sorana o va întâlni pe semifinalista ediției 2023 de la Roland Garros, brazilianca Beatriz Haddad Maia (27 de ani, locul 13 WTA), care tocmai a eliminat-o pe românca Jaqueline Cristian cu 4-6, 6-4, 6-4. Însă și pentru Jaqueline Cristian a fost totuși o performanță că a ajuns până aici, având în vedere că ea nu mai trecuse niciodată de primul tur la acest Grand Slam.

În meciurile directe cu Beatriz Haddad Maia, Sorana conduce cu 4-1, iar ultimul duel a avut loc în februarie 2023, în primul tur de la Dubai, unde s-a impus românca.

Pentru accederea în turul al treilea de la Wimbledon, Sorana și-a asigurat cel puțin 131.000 de lire sterline și 130 de puncte în ierarhia mondială.

Cîrstea are șansa să-și depășească și cea mai bună clasare din carieră. Momentan, în ierarhia live, ea urcă de pe 37 pe 30 în lume. Cea mai bună poziție a sa a fost locul 21, în august 2013.

  • Pe tabloul principal de la "All England Club" se mai află două românce, Ana Bogdan, care este și ea în turul al treilea și Irina Begu, care este în turul secund.
  • Wimbledon este al treilea dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului și este considerat cel mai prestigios.
  • În acest an, Wimbledon are cele mai mari premii din istoria turneului. Campionul și campioana de pe iarba londoneză vor încasa câte 2,35 milioane de lire sterline. Premiile totale sunt cu 17,5% mai mari decât cele de anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE