Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorana Cîrstea, elogiată pe site-ul WTA înainte de semifinala cu Petra Kvitova: ”Un turneu al renașterii”

Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) a reușit una din cele mai importante victorii din carieră, după ce a învins-o în sferturile turneului WTA din Miami pe Aryna Sabalenka, numărul doi mondial și campioana de la Australian Open. Site-ul WTA i-a dedicat româncei un articol amplu, înaintea semifinalei pe care o va juca vineri seară împotriva Petrei Kvitova.

Cîrstea a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-4, pe jucătoarea din Belarus, după ce, în cadrul aceluiași turneu, a trecut de Caroline Garcia, numărul patru mondial și câștigătoarea Turneului Campioanelor în 2022.

De cealaltă parte, Petra Kvitova a trecut de Ekaterina Alexandrova, cu scorul  6-4, 3-6, 6-3. Va fi a 11-a întâlnire dintre Cîrstea și Kvitova. Jucătoarea din Cehia conduce cu 6 la 4 întâlnirile directe.

Performanțele româncei nu au trecut neobservate. Site-ul WTA notează că Sorana Cîrstea a renăscut la Miami și a remarcat că jucătoarea de tenis va juca pentru prima oară după 10 ani într-o se semifinală a unui turneu de 1000 de puncte.

Renașterea Soranei Cîrstea în Miami

Articolul menționează parcursul foarte bun al Soranei Cîrstea la Miami, unde nu a pierdut niciun set în cinci meciuri, dar și pe cel de la Indian Wells, unde a cedat abia în fața liderului mondial, poloneza Iga Swiatek.

”A fost un turneu al renașterii pentru Cîrstea, în vârstă de 32 de ani”, scrie wtatennis.com.

”Le-a învins în această săptămână pe Caroline Garcia, cap de serie nr. 5 (după ce a învins-o și la Indian Wells), dar și pe fostele jucătoare din Top 20 Karolina Muchova și Marketa Vondrousova.

Victoria de 85 de minute în fața Arynei Sabalenka a fost prima ei victorie în fața unei jucătoare clasate în Top 2 WTA. (A fost învinsă de Iga Swiatek, numărul 1 mondial, în sferturile de finală ale BNP Paribas Open la începutul acestei luni).”, menționează site-ul WTA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE