Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorana Cîrstea, detalii despre contractul cu Adidas: „Îmi spuneau: Mai bine arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți atât de bine și să fii numărul 1”

Tenismena Sorana Cîrstea a dezvăluit în podcastul artistului Speak detalii despre contractul pe care l-a avut cu firma Adidas. Sportiva a declarat că reprezentanții companiei i-au transmis că „mai bine arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți atât de bine și să fii numărul 1”.

Sorana Cîrstea a avut 10 ani contract cu Adidas, din 2006 până în 2016, în prezent fiind sponsorizată de New Balance. Potrivit jucătoarei de tenis, compania era interesată mai mult de apariția sportivelor, decât de performanțele lor în teren.

Această a dezvăluit, în podcastul „La Fileu”, realizat de Speak, mesajul pe care i l-au transmis reprezentanții Adidas:

„Când aveam contract cu Adidas, îmi aduc aminte. Având în vedere că eu arăt binișor pentru o sportivă, îmi spuneau: Mai bine arăți bine și ești top 20, decât să nu arăți atât de bine și să fii numărul 1. Tu în momentul în care ești top 20 oricum ești văzut, ești în fiecare săptămână la fiecare turneu.”

„În general contractele noastre sunt internaționale și ți se dă în funcție de cât vinzi. Cel mai bine plătite sunt americancele, chinezoaicele, japonezele. Osaka, de exemplu, rupe. În ultimii ani a fost cea mai bine plătită sportivă din toate sporturile. Maria Britanie, la fel, vinde. Spania e ok. Franța. Estul Europei nu prea vinde și depinde foarte mult de tine, de personalitate”, a spus Sorana Cîrstea.

Simona Halep, 3 ani și jumătate de contract cu Adidas

Simona Halep a avut timp de 3 ani și jumătate contract cu Adidas, din mai 2014 până la începutul anului 2018. Înțelegerea a picat după ce Simona Halep ar fi cerut mai mulți bani decât îi oferea compania, a scris presa sportivă la acea vreme.

La începutul anului 2018, după ce a concurat într-un echipament fără niciun sponsor, sportiva a semnat un contract de 1,7 milioane de dolari cu Nike.

Cum a pierdut Ilie Năstase contractul „pe viață” cu Adidas

Ilie Năstase a fost printre primii jucători de tenis care au semnat un contract cu gigantul german, în 1972, când a devenit primul lider ATP. În 2021, după 49 de ani, compania a decis să nu mai prelungească înțelegerea cu „Nasty”, deși acesta avea contract „pe viață” cu Adidas.

Decizia a fost luată după ce, în 2017, Adidas suspendase înțelegerea cu fostul jucător de tenis, din cauza declarațiilor făcute la adresa Serenei Williams.

„Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?", a spus Ilie Năstase, făcând referire la fiica tenisemenei cu soțul ei, Alexis Ohanian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE