Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Nouă amânare în recursul lui Mario Iorgulescu. Decizia va fi comunicată pe 20 iunie

Update: Instanța supremă a amânat, pentru a doua oară, pronunțarea asupra recursului formulat de Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.

O decizie va fi luată pe 20 iunie, au hotărât judecătorii. Mario Iorgulescu cere desființarea pedepsei de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, primită în octombrie anul trecut, pentru omor cu intenție indirectă.

Potrivit magistraților, în 2019 el a accidentat mortal un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea beat și drogat. Dacă recursul va fi admis, Mario Iorgulescu ar putea fi achitat sau dosarul va putea fi trimis spre rejudecare. În acest moment, Mario Iorgulescu se sustrage executării pedepsei, pe motiv că suferă de afecțiuni psihice pe care și le tratează în Italia.

Știrea inițială: Mario Iorgulescu află azi dacă scapă de pedeapsa de 13 ani și 8 luni cu executare, după decizia Înaltei Curți.

Completul de trei judecători vor lua o decizie asupra recursului în casație făcut de fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dacă va fi admis, Mario Iorgulescu ar putea fi achitat sau dosarul acestuia va putea fi trimis spre rejudecare.

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv în octombrie 2023

În octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Iniţial, el primise la instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti) o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia să plătească către doi membri ai familiei bărbatului ucis de el în accident sumele de 200.000 euro - daune morale şi 100.000 lei daune materiale, urmând ca aceste daune să fie achitate de societatea de asigurări CITY INSURANCE SA, societate care se află însă în faliment.

În seara zilei de 8 septembrie 2019, tânărul participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, află că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii povestesc că el s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

La terminarea petrecerii, în jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi Strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE