Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marina rusă, dotată cu rachete hipersonice. Evenimentele de Ziua Marinei din Crimeea au fost anulate

Marina rusă va fi dotată cu rachete hipersonice Zircon în decursul câtorva luni. Anunțul l-a făcut liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a luat parte la ceremoniile dedicate Zilei Marinei, la Sankt Petersburg. 

Însă evenimentele din Crimeea au fost anulate după ce 6 persoane au fost rănite într-un atac pe care rușii îl pun pe seama ucrainenilor. 

Potrivit Rusiei, Cartierul General al Flotei din Marea Neagră din Crimeea a fost atacat cu drone de către ucraineni și mai mulți oameni au fost răniți. 

Un purtător de cuvânt al administrației regionale Odesa a negat că Ucraina s-a aflat în spatele atacului, etichetând acuzațiile Rusiei drept „provocare deliberată”. 

Însă ceremoniile dedicate Zilei Marinei în orașul Sevastopol - unde se pare că a avut loc atacul - au fost anulate. 

Într-un discurs susținut la evenimentele de la Sankt Petersburg, președintele rus Vladimir Putin nu a menționat în mod direct Ucraina, dar a anunțat că marina va primi rachete de croazieră hipersonice Zircon în câteva luni. 

Liderul rus a anunțat că a aprobat o nouă doctrină navală care va permite marinei să răspundă cu „viteză fulger” tuturor celor care încalcă „suveranitatea și libertatea” Rusiei. 

Conform tradiției, de Ziua Marinei din acest an, președintele Putin a luat parte la parada de pe râul Neva și i-a felicitat pe marinari pentru munca depusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE