Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Marina rusă, dotată cu rachete hipersonice. Evenimentele de Ziua Marinei din Crimeea au fost anulate

Publicat de: Euronews

Marina rusă va fi dotată cu rachete hipersonice Zircon în decursul câtorva luni. Anunțul l-a făcut liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a luat parte la ceremoniile dedicate Zilei Marinei, la Sankt Petersburg. 

Însă evenimentele din Crimeea au fost anulate după ce 6 persoane au fost rănite într-un atac pe care rușii îl pun pe seama ucrainenilor. 

Potrivit Rusiei, Cartierul General al Flotei din Marea Neagră din Crimeea a fost atacat cu drone de către ucraineni și mai mulți oameni au fost răniți. 

Un purtător de cuvânt al administrației regionale Odesa a negat că Ucraina s-a aflat în spatele atacului, etichetând acuzațiile Rusiei drept „provocare deliberată”. 

Însă ceremoniile dedicate Zilei Marinei în orașul Sevastopol - unde se pare că a avut loc atacul - au fost anulate. 

Într-un discurs susținut la evenimentele de la Sankt Petersburg, președintele rus Vladimir Putin nu a menționat în mod direct Ucraina, dar a anunțat că marina va primi rachete de croazieră hipersonice Zircon în câteva luni. 

Liderul rus a anunțat că a aprobat o nouă doctrină navală care va permite marinei să răspundă cu „viteză fulger” tuturor celor care încalcă „suveranitatea și libertatea” Rusiei. 

Conform tradiției, de Ziua Marinei din acest an, președintele Putin a luat parte la parada de pe râul Neva și i-a felicitat pe marinari pentru munca depusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE