Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crimeea: Atac cu dronă împotriva statului major al Flotei Ruse de la Marea Neagră. Reacția Ucrainei

UPDATE: Ucraina a negat, duminică, că a atacat cu o dronă statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Crimeea, o lovitură ce a făcut şase răniţi potrivit Moscovei, numind acuzaţiile ruseşti drept „o provocare deliberată", potrivit Agerpres.

Acuzaţiile ruseşti despre „un aşa-zis atac ucrainean asupra statului major al flotei ruse din Sevastopol" sunt „o provocare deliberată", a declarat Serghi Braciuk, purtător de cuvânt al Administraţiei Regionale din Odesa, într-un video pe Telegram.

„Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient", a adăugat el.

Știre inițială

Un înalt oficial din peninsula anexată de Rusia Crimeea a acuzat duminică Ucraina că a efectuat un atac cu dronă înaintea festivităţilor planificate pentru a marca Ziua Flotei Militare ruse, rănind cinci persoane şi forţând anularea sărbătoririi, informează Reuters.

Acuzaţia vine cu câteva ore înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să supervizeze festivităţile de Ziua Flotei Militare ruse în oraşul său natal Sankt Petersburg, în timp ce Moscova îşi continuă intervenţia militară în Ucraina.

„Un obiect neidentificat a zburat în curtea statului major al flotei. Potrivit informaţiilor preliminare, este o dronă", a declarat Mihail Razvojaev, guvernator al Sevastopolului, unde se află sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră, într-o postare pe contul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

El a spus că Ucraina a decis „să ne strice Ziua Flotei Militare".

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu

Razvojaev a spus că cinci angajaţi ai sediului flotei au fost răniţi în incident şi că Serviciul Federal de Securitate (FSB) investighează circumstanţele.

„Toate sărbătorile au fost anulate din motive de securitate", a declarat Razvojaev, chemând populaţia „la calm şi să stea acasă dacă este posibil".

Ziua Flotei Militare este o sărbătoare anuală în Rusia în timpul căreia sunt organizate parade navale şi onoraţi marinarii.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în martie 2014, declanşând o dispută majoră cu Occidentul care s-a adâncit asupra rolului Moscovei într-o insurgenţă a separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, aminteşte Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE