Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amenzi pentru facturi întârziate. ANRE a sancționat marii furnizori cu 380.000 de lei

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a amendat șase furnizori principali din Români pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 380.000 de lei.

Ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, ANRE a demarat acțiuni de control la principalii furnizori de energie electrică, se transmite într-o informare de presă a instituției.

„Acțiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii și-au respectat obligația de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienții finali.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlați nu și-au respectat obligațiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceștia fiind sancționați contravențional”, se mai arată în informarea de presă a ANRE.

Care au fost amenzile pentru furnizorii de energie

  • ELECTRICA FURNIZARE - 120.000 lei
  • HIDROELECTRICA - 70.000 lei
  • CEZ VÂNZARE - 60.000 lei
  • E.ON ENERGIE ROMÂNIA - 50.000 lei
  • ENEL ENERGIE - 50.000 lei
  • ENEL ENERGIE MUNTENIA - 30.000 lei

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunțat că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia acele încălcări care afectează consumatorii de energie electrică și gaze naturale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE